Slot werkt, deur blijft dicht

Een goed begin van de week, een autotechnisch bedrijf belt op dat de kluis niet meer open gaat. Alles werkt gewoon, maar de deur kan niet open. De kluis hebben we twee jaar geleden voorzien van een nieuw slot, aangezien de oude kapot was.

Ter plekke is de boel gecontroleerd en inderdaad moet er wat mis zijn met het regelwerk, ergens wordt de deur nog geblokkeerd. Na een paar minuten is het duidelijk waar het probleem in de deur zit en zal er geboord moeten worden. Na nog een paar minuten zit er een gaatje in de deur en na nog een aantal minuten is de deur open. De klant mag zijn zaken uit de kluis halen die hij met spoed nodig heeft, terwijl ik het nu niet meer benodigde gereedschap opruim. Na het verwijderen van de afdekplaat van de binnenzijde van de deur, wordt duidelijk wat de oorzaak van de storing is: een las op het regelwerk die de onderste schoot bediend, heeft blijkbaar nooit goed gehecht gezeten en heeft nu losgelaten. Na overleg met de klant, wordt dit door de klant zelf gerepareerd, zij zijn naar verwachting betere lassers dan ik.

Duidelijk is ook te zien dat de kast al een keer compleet opengeslepen is. Dit is niet door ons of door de huidige eigenaar gebeurd trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *